Decizia nr. 36/2009, privind stabilirea formei, dimensiunilor si a continutului firmei cabinetelor medico-dentare

Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 715 din 23/10/2009

In temeiul art. 502 si al art. 525 lit. k) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al art. 42 din Codul deontologic al medicului dentist, adoptat prin Decizia Colegiului Medicilor Dentisti din Romania nr. 1/2005, cu modificarile ulterioare,

Consiliul national al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania d e c i d e:

Art. 1. - Firmele stradale sunt obligatorii pentru toate cabinetele medico-dentare si vor avea dimensiunile de 600/400 mm.

Art. 2. - Firma stradala a cabinetului medico-dentar va avea urmatorul continut:

  1. sigla Colegiului Medicilor Dentisti din Romania;
  2. forma de organizare/denumirea cabinetului medico-dentar;
  3. numele si prenumele;
  4. gradul profesional (optional).

Art. 3. - Optional, este permisa existenta unei firme interioare pe usa cabinetului medico-dentar, cu dimensiunile de 300/200 mm.

Art. 4. - In cazul in care nu este posibila mentionarea pe firma stradala a numelui si prenumelui tuturor medicilor dentisti care isi desfasoara activitatea in cadrul cabinetului medico-dentar respectiv, este posibila intocmirea unei liste-anexa la firma stradala/interioara.

Art. 5. - Firmele prevazute la art. 1 si 3 vor avea fond auriu, iar textul va fi scris cu litere de culoare neagra.

Art. 6. - Forma, dimensiunile si continutul firmelor prevazute in prezenta decizie sunt obligatorii pentru toate cabinetele medico-dentare nou-infiintate.

Art. 7. - Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data publicarii.

Art. 8. - La data publicarii prezentei decizii se abroga Decizia Consiliului national al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania nr. 7/2006 privind stabilirea formei si dimensiunii firmei cabinetelor medico-dentare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 478 din 2 iunie 2006.